Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.04.2017

Sesiunea de primăvară a APCE: subiecte-cheie

Sesiunea de primăvară a APCE: subiecte-cheie

În perioada 24-28 aprilie 2017, la Strasbourg își va desfășura lucrărilor sesiunea plenară a Adunării Parlamentară a Consiliului Europei, la care va participa și o delegație a Parlamentului Republicii Moldova.

Funcționarea instituțiilor democratice în Turcia va fi în centrul Sesiunii plenare de primăvară a Adunării parlamentare a Consiliului Europei (PACE), care va avea loc la Strasbourg la 24-28 aprilie 2017. Printre alte subiecte-cheie ale seiunii pot fi menționate dezbaterile privind situația drepturilor omului în Caucazul de Nord, sporirea inegalităților veniturilor, precum și privind femeile refugiate din cauza violenței bazate pe gen.

Maiestatea sa, Regele Spaniei și Președintele Republicii Elene, Prokopis Pavlopoulos, se vor adresa parlamentarilor. Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, Niels Muiznieks, va prezenta raportul său annual de activitate pentru 2016. Thorbjørn Jagland, Secretarul General al Consiliului Europei, va răspunde la întrebările parlamentarilor, iar Ministrul Afacerilor externe al Ciprului, Ioannis Kasoulides, se va adresa Adunării în cadrul Președinției cipriote a Comitetului de Miniștri.

Alte puncte forte ale sesiunii vor fi dezbaterile cu privire la „25 de ani ai CPT: progrese realizate și ameliorări necesare”, ”Utilizarea abuzivă a sistemului Interpol: necesitatea unor garanții legale mai stricte” și ”Protecția drepturilor părinților și copiilor care aparțin minorităților religioase”.

Au fost înaintate solicitări pentru dezbateri de urgență privind ”Consecnțele politice ale noii legi isreliene de reglementare a coloniilor”, și de actualitate privind ”Valorile europene în pericol: abordarea populismului în creștere, xenofobiei, antisemitismului și islamofobiei în Europa”, scrie infoeuropa.md.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus