Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.04.2017

Premierul a solicitat măsuri sporite pentru fluidizarea traficului transfrontalier în perioada sărbătorilor pascale

Premierul a solicitat măsuri sporite pentru fluidizarea traficului transfrontalier în perioada sărbătorilor pascale

În şedinţa de astăzi a Cabinetului de miniştri, Premierul Pavel Filip a venit cu o solicitare către Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal privind asigurarea ordinii în punctele de trecere a frontierei de stat în perioada sărbătorilor pascale.
 
Astfel, Prim-ministrul a solicitat întreprinderea măsurilor necesare pentru fluidizarea traficului în vamă și reducerea  timpului de aşteptare la traversarea frontierei, în condiţiile în care mai mulţi conaționali vor reveni în ţară. În acest context, șeful Executivului a cerut suplimentarea efectivului și, după caz, reducerea unor proceduri vamale pentru optimizarea lucrului în cadrul punctelor de trecere a frontierei.
 
Totodată, Pavel Filip s-a referit la înăsprirea controalelor la frontiera română, începând cu 7 aprilie, ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului de modificare a Codului Frontierelor Schengen. „Aplicarea noului Regulament va mări durata controlului în vamă, de aceea trebuie să faceți tot posibilul ca oamenii să nu simtă disconfort”, a subliniat Premierul.
 
La rândul lor, reprezentanţii Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal au declarat că vor activa la capacitate maximă  pentru a asigura un control eficient și rapid în vederea evitării aglomerațiilor, generate de sporirea semnificativă a fluxului de călători, specifică acestei perioade. Acțiunile ce urmează a fi întreprinse de autorități prevăd suplinirea  numărului de personal, utilizarea tuturor pistelor de control, precum și colaborarea în acest sens cu autoritățile omoloage ale statelor vecine, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus