Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.04.2017

În cadrul Parlamentului Republicii Moldova a fost creat Grupul Parlamentar Popular European

În cadrul Parlamentului Republicii Moldova a fost creat Grupul Parlamentar Popular European

În scopul consolidării forțelor de centru-dreapta din cadrul Parlamentului Republicii Moldova un grup de deputați neafiliați fracțiunilor parlamentare curente anunță crearea în cadrul Parlamentului Republicii Moldova a Grupului Parlamentar Popular European. Această formă de organizare este o platformă parlamentară care oferă deputaților o modalitate mai bună de reprezentare, organizare, consolidare, dar și mai multe atribuții regulamentare.

”Grupul parlamentar va activa în strânsă colaborare cu Partidul Popular European din Moldova. Aceasta înseamnă că vom reprezenta și obiectivele politice ale PPEM, care de altfel sunt și obiectivele pe care le-am promovat împreună cu colegii la ultimele alegeri parlamentare”, a declarat deputatul Iurie Leancă. 

Consolidarea deputaților prin intermediul Grupului Parlamentar Popular European va oferi acestora o voce politică distinctă în cadrul Parlamentului, dar și o platformă mai solidă pentru promovarea inițiativelor legislative și a demersurilor politice.

„Pentru a putea transmite un mesaj politic, inclusiv către partenerii externi, este necesară definirea acestui mesaj. Credem că este important să avem o identitate politică clară în actualul Parlament. De asemenea, considerăm că este necesar să ne impunem punctul de vedere bazat pe angajamentele pro-europene asumate în fața alegătorilor, iar, dacă va fi cazul, să ne opunem influențelor politice exagerate venite din partea altor partide”, a declarat liderul grupului parlamentar, deputatul Valeriu Ghilețchi.

Componența Grupului Parlamentar Popular European este următoarea:

Președinte – Valeriu Ghilețchi

Vicepreședinte – Eugen Carpov

Secretar – Mihaela Spătaru

Membri: Iurie Leancă, Aliona Goța, Gheorghe Mocanu, Octavian Grama, Simion Grișciuc, Ștefan Creangă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus