Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.04.2017

Birourile vamale, convocate în ședința de bilanț trimestrială

Birourile vamale, convocate în ședința de bilanț trimestrială

Directorul General al Serviciului Vamal Vitalie Vrabie a prezidat ieri, 11 aprilie a.c., ședința de bilanț cu participarea responsabililor din cadrul celor trei birouri vamale regionale, în cadrul căreia au fost raportate rezultatele înregistrate pe parcursul primului trimestru de activitate.

Rapoartele prezentate au vizat preponderent volumul încasărilor la buget generate de către fiecare entitate vamală în perioada de referință, cauzele contravenționale și penale administrate, precum și alte aspecte ce țin de modul de organizare a activității. În acest context, Directorul General al Vămii le-a mulțumit celor prezenți pentru rezultatele obținute în acest interval, îndeosebi în condițiile reformei instituționale desfășurate ”Aceste rezultate demonstrează faptul că responsabilitatea și profesionalismul manifestat au asigurat nu doar funcționalitatea noilor structuri, dar și eficientizarea activității întregului sistem vamal prin sporirea considerabilă a încasărilor la bugetul de stat.”
Amintim că pentru primele trei luni ale acestui an sunt atestate majorări semnificative ale încasărilor generate de către Serviciul Vamal, fiind colectate în total 4mlrd 591 mln lei, ceea ce reprezintă o creștere de 1 mlrd 70 mln lei sau cu 30% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, Vitalie Vrabie i-a atenționat pe cei prezenți să asigure în continuare integritatea efectivului din subordine, menționând totodată importanța promovării instruirii continue a angajaților sistemului.

Un alt subiect abordat l-a constituit măsurile întreprinse de către Serviciul Vamal privind fluidizarea traficului transfrontalier în perioada sărbătorilor Pascale și reducerea timpului de staționare în punctele de trecere. Astfel, Directorul General al Vămii a dispus rechemarea din concediul de odihnă a mai multor angajați pentru a putea gestiona eficient fluxurile sporite de unități de transport care vor traversa frontiera.

Totodată, șeful Vămii le-a solicitat responsabililor din cadrul subdiviziunilor teritoriale menținerea în continuare a măsurilor intensificate de control la frontieră în vederea neadmiterii răspândirii virusului pestei porcine africane pe teritoriul țării, anunță un comunicat al Serviciului Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus