Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.04.2017

Reprezentantul permanent al Republicii Moldova la Geneva va conduce un comitet din cadrul OMC

Reprezentantul permanent al Republicii Moldova la Geneva va conduce un comitet din cadrul OMC

Reprezentantul permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU şi alte organizații internaţionale cu sediul la Geneva, ambasadorul Tudor Ulianovschi, a fost ales în calitate de președinte al Comitetului pentru Balanța de Plăți din cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).
 
Conform grilei de clasificare a OMC, în baza importanței și responsabilității fiecărei structuri, Comitetul pentru Balanța de Plăți este plasat în categoria a doua de structuri al organizației. Alegerea reprezentantului Republicii Moldova, în premieră, pentru una din cele 14 poziții vacante pentru 2017 în cadrul OMC presupune fortificarea poziției țării noastre pe arena internațională, cu precădere în sistemul mondial de comerț.
 
Tudor Ulianovschi a fost ales în funcția respectivă prin consens de către reprezentanții celor 164 de state membre ale OMC.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, mandatul este deținut pentru un an de zile, iar în calitatea de președinte a Comitetului, reprezentantul Republicii Moldova trebuie să-și desfășoare activitatea echidistant, transparent și obiectiv față de toate statele membre.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus