Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.04.2017

Executivul sporește garanțiile oferite investitorilor

Executivul sporește garanțiile oferite investitorilor

Guvernul va putea încheia acorduri de investiții privind realizarea proiectelor strategice pentru economia națională, potrivit unei completări la Legea cu privire la investiţiile în activitatea de întreprinzător, aprobată în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri.
 
Introducerea posibilității de semnare a acordurilor a fost făcută în scopul ameliorării climatului investiţional, asigurării realizării cu succes a proiectelor, precum şi în conformitate cu Planul de acţiuni pentru implementarea Strategiei naţionale de atragere a investiţiilor şi promovare a exporturilor 2016-2020.
 
În acorduri vor fi definite clar drepturile, obligaţiile şi facilităţile prevăzute pentru implementarea proiectelor, inclusiv suportul administrativ acordat de către stat, astfel fiind reduse riscurile investiţionale și protejate interesele legitime ale investitorilor.
 
Modul de elaborare, adoptare şi monitorizare a implementării acordurilor de investiţii, precum şi criteriile de selectare a proiectelor investiţionale strategice vor fi stabilite de către Executiv, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus