Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-04-04/stagiu-gratuit-in-germania-pentru-managerii-autohtoni-48289.html
Data: Apr 4, 2017 (23:12)

Stagiu gratuit în Germania pentru managerii autohtoni

Tinerii manageri din cadrul întreprinderilor autohtone din orice domeniu de activitate pot beneficia de un stagiu gratuit în Germania. Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova lansează înscrierile la Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor.

Programul are scopul de a le oferi managerilor autohtoni posibilitatea de a cunoaşte piaţa germană, a stabili relații de business cu firme germane şi a edifica parteneriate pe termen lung.

Instruirea este destinată managerilor cu vârsta cuprinsă între 25 și 40 de ani, studii superioare, experiență de minimum 3 ani, vorbitori de limbă engleză, interesați de a iniția relații de afaceri cu întreprinderi germane.

Persoanele selectate vor participa la un set de traininguri în Republica Moldova (64 de ore), iar la sfârșitul lui iunie 2017, timp de 1 lună de zile, vor efectua un stagiu în Germania, care include cursuri, vizite de studiu la întreprinderi, întrevederi de afaceri.

Fiecare participant la stagiu va fi asigurat gratuit cu cazare, alimentare (dejun şi prânz), transport intern. Costurile în Germania sunt finanțate de Ministerul Economiei şi Energiei al Republicii Federative Germania (managerii vor achita doar costul biletului avia tur-retur și cheltuielile pentru organizarea instruirii în Moldova).

În total, la edițiile precedente ale Programului au luat parte circa 300 de manageri de la companiile din Republica Moldova, peste 60% dintre ei stabilind relații durabile de colaborare cu parteneri din Germania. Pentru anul curent se preconizează ca alți circa 40 de manageri să beneficieze de stagiu.

Cererile de participare pot fi depuse până la data de 10 aprilie 2017.