Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.04.2017

Primii 33 beneficiari din acest an ai Programului PARE 1+1 au semnat astăzi contracte de finanțare în sumă de 6,6 mln. lei

 Primii 33 beneficiari din acest an ai Programului PARE 1+1 au semnat astăzi contracte de finanțare în sumă de 6,6 mln. lei

Din cei 33 de antreprenori, care au semnat astăzi contractele de finanțare, 20 activează în agricultură și intenționează să cultive cereale, viță-de-vie, culturi eterice și legume în spații protejate, alți 7 prestează servicii precum educaționale, medicale și deservire auto, iar 6 activează în sectorul agroalimentar și industria de prelucrare a lemnului.
 
Cei 33 de semnatari ai Programului PARE 1+1 urmează să contribuie cu partea lor de investiție, conform regulii 1+1 din banii câștigați în 14 state: Italia, Germania, Rusia, Franța, Israel, Danemarca, Islanda, SUA, Ucraina, Marea Britanie, România, Spania, Portugalia și Irlanda.
 
În cadrul unui trening oferit de experții ODIMM, beneficiarii de granturi au fost informați despre procedura de efectuare a investițiilor și despre monitorizările efectuate în perioada de pre-finanțare și post-finanțare.
 
Programul PARE 1+1 are drept scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale cetățenilor Republicii Moldova care muncesc peste hotare în dezvoltarea economică durabilă a țării noastre prin stimularea înființării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii. Programul funcționează în baza regulii „1+1”, astfel încât fiecare leu investit din remitențe va fi suplinit cu un leu în forma de grant din cadrul Programului. Beneficiarii de granturi pot fi cetățeni ai Republicii Moldova, care muncesc peste hotare şi beneficiari de remitențe, rude de gradul I.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus