Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.04.2017

Noi reţineri în dosarul BNAA. Unul dintre vicepreşedinţii Moldova - Agroindbank, reţinut de CNA şi procurori

Vicepreşedintele Comitetului de conducere al BC Moldova - Agroindbank a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în dosarul Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA). Acesta este reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA, unde este audiat de procurori şi ofiţerii de urmărire penală.

În fapt, bancherul este bănuit de abuz de serviciu, fapt ce a cauzat BNAA prejudicii în proporţii deosebit de mari. Potrivit datelor anchetei, abuzând de funcţia sa, vicepreşedintele băncii ar fi dat indicaţii ilegale subalternilor săi, cerându-le să admită  persoane neautorizate la gestionarea frauduloasă a conturilor bancare ale AO BNAA. Concomitent, făcând parte dintr-un grup criminal organizat, acesta, împreună cu alte persoane vizate în anchetă, ar fi prejudiciatBiroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule cu aproximativ 15 milioane de lei. Datele anchetei arată că scopul urmărit de grup ar fi fost însuşirea mijloacelor financiare ale BNAA.

Sâmbătă, un fost vicepreşedinte al Moldindconbank, a fost reţinut pentru 72 de ore în acelaşi dosar, iar astăzi procurorii au cerut mandat de arestare pe numele acestuia pentru 30 de zile. Învinuitul se află în izolatorul CNA.

Pe parcursul urmăririi penale în dosarul BNAA, au fost reţinute trei persoane, inclusiv unul dintre foştii guvernatori ai Băncii Naţionale, iar o persoană, cetăţean al Ucrainei, fost director-adjunct al BNAA, este anunţată în căutare.

Potrivit CNA, conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura anticorupţie. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus