Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
30.03.2017

Trei persoane au fost reținute pentru escrocherie în domeniul imobiliar

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu ofiţerii Direcţiei Generale Urmărire Penală a IGP al MAI şi ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii au reţinut trei persoane pentru escrocherie în domeniul imobiliar.

Potrivit materialelor de urmărire penală, în perioada anilor 2007-2015 bănuiţii, conducând activitatea unei societăţi comerciale, sub pretextul construcţiei complexului locativ „Palmiere şi Stele” din str. Ginta Latină, 8, mun. Chişinău, au primit de la circa 400 de persoane fizice, sub formă de investiţii pentru locuinţe,  mijloace băneşti în sumă de peste 4 milioane euro, care nu au fost trecuţi în contabilitatea întreprinderii şi au fost utilizaţi de către făptuitori în scopuri personale.

Temei pentru iniţierea urmăririi penale au constituit plângerile de la un şir de persoane care au investit în aceste imobile.
Astfel, de către procurorii PCCOCS şi poliţişti au fost efectuate măsuri speciale de investigaţie (urmăriri vizuale, interceptarea şi înregistrarea comunicărilor telefonice), ca rezultat fiind efectuate  percheziţii la domiciliile persoanelor vizate, fiind depistate şi ridicate înscrisuri de ciornă, documente financiare şi contabile, contracte, precum şi acte ce confirmă utilizarea mijloacelor băneşti pentru procurarea automobilelor de lux.

La data de 29.03.2017, în cadrul cauzei penale privind escrocherie în proporţii deosebit de mari, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu ofiţerii Direcţiei Generale Urmărire Penală a IGP al MAI şi ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii, au reţinut pentru 72 ore 3 persoane bănuite de escrocherie în proporţii deosebi de mari.

În prezent se desfăşoară acţiunile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanţelor cauzei şi a altor persoane eventual implicate în schema frauduloasă investigată.
 
În caz de condamnare, făptuitorii riscă o pedeapsă de la 8 la 15 ani închisoare, anunță Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus