Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
30.03.2017

Percheziţii la Evidenţa Populaţiei Galaţi. Un angajat ar fi luat mită pentru a elibera acte. 280 de moldoveni aveau viză pe un apartament de trei camere

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) fac, joi, două percheziţii la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Galaţi, fiind vizat un consilier care ar fi luat mită pentru a facilita obţinerea vizei de reşedinţă şi eliberarea actelor de identitate pentru mai mulţi cetăţeni moldoveneni.

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, fac patru percheziţii domiciliare, dintre care două la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (S.P.C.L.E.P.) Galaţi.

"În fapt, numita T.G., consilier superior în cadrul S.P.C.L.E.P. Galaţi, şi intermediarul B.A. au facilitat obţinerea vizei de reşedinţei pe teritoriul României şi eliberarea documentelor de identitate pentru mai multe persoane, cetăţeni moldoveni, în schimbul unor sume de bani. Din probatoriul administrat până în prezent s-a constat că la locuinţa formată din 3 camere a intermediarului B.A. aveau vize de reşedinţă aproximativ 280 de cetăţeni moldoveni. În cauză se fac cercetări şi faţă de D.V.S. şi A.L. care au primit sume de bani cuprinse între 50 şi 70 de euro de la un număr de aproximativ 40 de persoane pentru a le permite stabilirea reşedinţei la domiciliile lor. În fapt, s-a constatat că, fără ştirea acestora, T.G. împreună cu B.A. au facilitat acordarea vizelor de reşedinţă, la adresele celor doi, altor peste 200 cetăţeni din Republica Moldova", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie, scrie Mediafax.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus