Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-03-30/deputa-ii-au-votat-in-i-lectura-anularea-imunitatzii-parlamentare-48216.html
Data: Mar 30, 2017 (22:11)

Deputații au votat, în I lectură, anularea imunităţii parlamentare

Plenul Legislativului a votat, în I lectură, anularea imunităţii parlamentare a deputaților.  Pentru eliminarea alineatului (3) al articolului 70 din Constituția Republicii Moldova au votat majoritatea deputaților prezenți în sală.
 
Alineatul (3) al articolului 70 din Constituția Republicii Moldova stipulează că deputatul nu poate fi reţinut, arestat, percheziţionat, cu excepţia cazurilor de infracţiune flagrantă, sau trimis în judecată fără încuviinţarea Parlamentului, după ascultarea sa.
 
Totodată, modificarea nu va limita independenţa deputatului și nu va afecta dreptul lui la libertatea opiniei şi votului, care este prevăzută la art. 71 din Legea Supremă a țării. Astfel, deputatul nu va putea fi tras la răspundere penală, civilă sau contravenţională pentru voturile sau opiniile exprimate în executarea mandatului.
 
Legea cu privire la modificarea Constituției se adoptă cu votul a două treimi din deputați, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.