Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.03.2017

Conducerea Ministerului Economiei a discutat cu reprezentanții rețelelor mari de magazine modificările la comerțul interior

Conducerea Ministerului Economiei a discutat cu reprezentanții rețelelor mari de magazine din țară proiectul legii pentru modificarea și completarea unor acte legislative în domeniul comerțului interior la compartimentul relațiilor furnizor – comerciant, elaborate anterior în colaborare cu operatorii lanțului alimentar din țară (producătorii de mărfuri alimentare și comercianții acestora).

Potrivit viceprim-ministrului, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, consultările cu operatorii lanțului alimentar din țară au drept scop identificarea unui echilibru de interese economice și a unui mecanism viabil de aplicare a legii, care să fie agreat de toți actorii antrenați în acest proces.

Discuțiile s-au axat în special pe problemele legate de costul de achiziții, plafonarea reducerilor comerciale, cota de comercializare a produselor autohtone, etc. În cadrul unui schimb de opinii, agenții economici au venit cu un șir de amendamente la propunerile stipulate anterior în proiectul legii, solicitând continuarea dialogului pentru identificarea unor poziții comune a tuturor operatorilor lanțului alimentar. În context, participanții la discuții au convenit asupra realizării unui studiu privind formarea prețului la mărfurile expuse în rețelele de magazine, metodologiei de formare a acestora și impactul lor asupra consumatorului final.

Ministrul Economiei a menționat că o întrevedere similară va fi organizată săptămâna viitoare cu asociațiile patronale ale producătorilor, pentru a identifica poziția lor vizavi de modificările propuse.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus