Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-03-28/wizz-air-deschide-cea-dea-26a-baza-aeriana-la-aeroportul-chishinau-48162.html
Data: Mar 28, 2017 (23:51)

Wizz Air deschide cea de-a 26-a bază aeriană la Aeroportul Chişinău

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, sărbătoreşte astăzi deschiderea celei de-a 26-a baze aeriene la Chişinău, în Republica Moldova. Compania a alocat noul său model de avion Airbus A320 la baza din Chişinău, care se preconizează că va deservi şapte destinaţii, inclusiv cele două noi Berlin şi Barcelona. Pe lângă ceremonia de lansare, WIZZ Air a sărbătorit şi cel de-al 500,000-lea pasager deservit din Chişinău iar pasagerul norocos, care a zburat dinspre Roma, a fost întâmpinat la sosire şi i s-a înmânat un bilet  Wizz Air tur-retur.  

Stabilirea bazei Wizz Air la Chişinău reprezintă rezultatul unei investiţii de 99 milioane dolari SUA făcute de aceasta în Moldova, creându-se astfel 36 locuri noi de muncă în cadrul companiei. Aeronava recent alocată va deservi noile curse operate spre Berlin şi Barcelona, fiecare cu câte două frecvenţe/săptămână. În acelaşi timp, Wizz Air măreşte frecvenţa rutelor pentru Chişinău – Bologna, Chişinău - Veneţia.

În anul 2016, Wizz Air a deservit aproape 225,000 de pasageri, care au beneficiat de sistemul facil de rezervare şi de deservirea excelentă de la bordul aeronavelor, pe rutele către şi din Moldova, înregistrându-se o creştere de 54% comparativ cu anul precedent. Acest fapt a contribuit nemijlocit la crearea a 169 locuri de muncă în sferele operaţiunilor aeroportuare, transporturilor, cazării şi turismului. Moldova devine cea de-a 14 ţară în care WIZZ Air îşi desfăşoară activitatea de bază.

Compania WIZZ Air a apărut pe piaţa operatorilor de zboruri low-cost din Moldova în septembrie 2013, fiind, de fapt, un pionier în acest domeniu. Pe parcursul ultimilor 4 ani, Wizz Air a deservit 500,000 pasageri pe rutele spre şi din Chişinău.

Pasagerii care intenţionează să călătorească spre cele 7 destinaţii operate de pe Aeroportul Chişinău pot rezerva bilete de avion pe wizzair.com. Preţul la bilete începe de la EUR 29.99/segment.

Wizz Air este cel mai mare furnizor de servicii de zboruri low-cost din Europa Centrală şi de Est, ce dispune de o flotă de 79 aeronave Airbus A320 şi  Airbus A321, ce oferă peste 500 rute din cele 28 de baze de operare ale sale, făcând legătura între 138 destinaţii din 40 de ţări. Echipa companiei Wizz Air, ce cumulează aproximativ 3,000 de specialişti în aviaţie, oferă servicii de calitate superioară la preţuri low-cost, astfel  Wizz Air devenind alegerea preferată, în 2016, pentru 23 milioane de pasageri. Wizz Air este listată la Bursa de Valori din Londra cu ticker-ul WIZZ, de asemenea este inclusă în compoziţia indicilor FTSE 250 şi FTSE All-Share Indices. Wizz Air este înregistrată la Asociaţia Transportului Aerian Internaţional (IATA) şi este certificată de către IOSA (Auditul Operaţional al Siguranţei), fiind recunoscut şi acceptat pe plan internaţional ca fiind standardul de referinţă cu privire la siguranţa traficului aerian. Recent, compania a fost numită, de către editorii publicaţiei Air Transport World (una dintre cele mai importante reviste din domeniul transportului aerian), drept ”Compania aeriană a anului 2016”, precum şi ”Cea mai bună companie aeriană low-cost a anului 2016”, conform Centrului pentru Aviaţie (CAPA), companie lider în desfăşurarea studiilor independente pe piaţa transportului aerian.