Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.03.2017

Premierul Pavel Filip a avut o discuţie telefonică cu Președintele român, Klaus Iohannis

Premierul Pavel Filip a avut o discuţie telefonică cu Președintele român, Klaus Iohannis

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o discuție telefonică cu Președintele României, Klaus Iohannis. Oficialii au discutat despre parteneriatul moldo-român și posibilitățile de inițiere a colaborării bilaterale în noi domenii de interes comun.

În cadrul dialogului, Pavel Filip a menționat că Guvernul de la Chișinău este preocupat de implementarea reformelor necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor, asigurarea funcționalității instituțiilor de stat și dezvoltarea economică a țării. Totodată, Premierul a reafirmat determinarea fermă pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova și realizarea angajamentelor asumate în fața partenerilor de dezvoltare.

La rândul său, Klaus Iohannis a spus că România va susține în continuare implementarea măsurilor privind modernizarea Republicii Moldova, consolidarea democrației și a statului de drept.

De asemenea, oficialii au avut un schimb de opinii privind situația politică din cele două țări.

Discuția telefonică a avut loc în contextul consultărilor periodice între conducerea Republicii Moldova și a României, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus