Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.03.2017

Parteneriatul moldo-georgian, discutat de Prim-miniștrii Pavel Filip și Giorgi Kvirikashvili

Parteneriatul moldo-georgian, discutat de Prim-miniștrii Pavel Filip și Giorgi Kvirikashvili

În cadrul reuniunii șefilor de Guverne ale ţărilor membre GUAM, Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Premierul Georgiei, Giorgi Kvirikashvili. Discuțiile s-au axat pe consolidarea relaţiilor bilaterale și dezvoltarea parteneriatului moldo-georgian, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale.
 
Premierul Pavel Filip a salutat finalizarea procesului de liberalizare a regimului de vize cu UE pentru cetățenii Georgiei, subliniind că aceasta reprezintă un pas spre realizarea parcursului european al țării. În acest sens, Prim-ministrul Pavel Filip a remarcat buna colaborare dintre Republica Moldova și Georgia pe segmentul integrării europene și importanța realizării schimbului de experiență în acest domeniu, în special pe calea cooperării în cadrul Parteneriatului Estic, precum și în contextul implementării Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător RM-UE.
 
De asemenea, Premierii  Filip şi Kvirikashvili au menţionat importanța dezvoltării dialogului politic, orientat inclusiv spre intensificarea relațiilor comerciale, accentuând în acest sens pregătirea ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene privind cooperarea comercial-economică, care va avea loc în perioada 27-28 aprilie 2017, la Tbilisi. „Sunt încrezător că această reuniune va da un impuls pentru dezvoltarea cooperării în domeniul comercial- economic, iar intensificarea relațiilor moldo-georgiene va accelera parcursul european al ambelor state”, a spus Pavel Filip.
 
În același timp, şeful Executivului de la Chișinău a vorbit despre interesul țării noastre pentru preluarea bunelor practici aplicate de Georgia în reformarea  sectorului justiției, a afacerilor interne, a apărării, precum și în ce priveşte diversificarea surselor de energie, promovarea exporturilor și atragerea investițiilor. La finalul întrevederii, Premierul Pavel Filip l-a invitat pe omologul său georgian să efectueze o vizită de lucru în Republica Moldova, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus