Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-03-24/aniversarea-a-25-de-ani-de-la-stabilirea-rela-iilor-diplomatice-moldoaustriece-48114.html
Data: Mar 24, 2017 (21:42)

Aniversarea a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-austriece

In contextul celebrării celei de-a 25-a aniversări de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Austria, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur a adresat un mesaj de felicitare ministrului afacerilor externe şi cooperării al Austriei Sebastian Kurz.

Ministrul Andrei Galbur a apreciat cei 25 ani de cooperare între ambele state drept consistenţi şi fructuoşi, o dovadă suplimentară în sensul respectiv fiind recenta vizită la Chişinău a Ministrului Kurz. Demnitarul a evidenţiat importanţa asistenţei pentru dezvoltare din partea Austriei, în eforturile de consolidare şi modernizare a ţării noastre în parcursul său european şi în identificarea unei soluţii durabile şi viabile pentru soluţionarea conflictului transnistrean.

De asemenea, oficialul moldovean a exprimat convingerea că inaugurarea Ambasadei Austriei la Chișinău în acest an comemorativ va aduce progrese și mai mari în relațiile bilaterale și prietenia dintre ambele state.

Potrivit MAEIE, Republica Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Republica Austria la 25 martie 1992. Cu ocazia aniversării, va avea loc şi lansarea oficială a timbrului, ștampilei cu obliterare specială şi a plicului, emise cu acest prilej de Poşta Moldovei.