Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.03.2017

Proiectul de lege pentru modificarea Constituției a fost inclus pe agenda Parlamentului

Proiectul de lege pentru modificarea Constituției a fost inclus pe agenda Parlamentului

Proiectul de lege pentru modificarea articolului 70 din Constituția Republicii Moldova a fost inclus pe ordinea de zi a ședințelor în plen ale Parlamentului pentru perioada 24-31 martie. De asemenea, Biroul permanent, în ședința de astăzi, a mai decis neparticiparea delegației oficiale a Parlamentului Republicii Moldova la evenimentele organizate cu ocazia a 25 de ani de la formarea CSI.

Motivul este hărțuirea de către anumite autorități ale Federației Ruse a demnitarilor din Republica Moldova. Decizia a fost luată cu majoritatea voturilor membrilor Biroului permanent. Propunerea nu a fost susținută de reprezentanții fracțiunilor PSRM și PCRM. Totodată, Președintele fracțiunii PSRM a anunțat că deputații socialiști vor merge pe cont propriu la eveniment.

Alte proiecte incluse pe ordinea de zi a ședințelor în plen ale Parlamentului din perioada 24-31 martie sunt: proiectul de hotărâre privind numirea în funcția de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, proiectul legii integrității, care urmează să fie discutat în lectura a II, proiectul de lege privind Agenția recuperarea bunurilor infracționale, lectura II. De asemenea, vor fi examinate câteva proiecte care vizează o serie de modificări și completări care vizează sectorul financiar-bancar, inclusiv garantarea depozitelor persoanelor fizice în sistemul bancar.
 
În agenda Parlamentului pentru următoarea perioadă a fost inclus raportul Comisiei speciale pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus