Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.03.2017

Octavian Calmîc va participa la prima reuniune de circumscripție a guvernatorilor BERD de țară

Octavian Calmîc va participa la prima reuniune de circumscripție a guvernatorilor BERD de țară

Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, va participa la prima reuniune de circumscripție a guvernatorilor de țară a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care se va desfășoară în capitala Elveției, orașul Berna, pe data de 24 martie curent.
 
În cadrul reuniunii, la care participă guvernatorii BERD de țară din Elveția, Ucraina, Republica Moldova, Liechtenstein, Serbia, Muntenegru, Turkmenia și Uzbekistan vor fi discutate aspectele legate de rolul instituției bancare în procesele social-economie din statele respective, consolidarea parteneriatului dintre BERD și autoritățile naționale, posibilitatea inițierii unor noi proiecte bilaterale, etc. Guvernatorii vor trece în revistă proiectul agendei reuniunii anuale a BERD, care se va desfășura în luna mai 2017 în Cipru, inclusiv și chestiunea legată de alegerea directorului executiv al Băncii.
 
 În timpul vizitei, vicepremierul Octavian Calmîc va avea o întrevedere de lucru cu Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice al Elveției, Johann N. Schneider-Ammann, în cadrul căreia vor fi discutate aspectele colaborării comercial-economice dintre două state, extinderea acestora, precum și implementarea unor proiecte investiționale cu atragerea oamenilor de afaceri din Moldova și Elveția.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus