Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.03.2017

Memorandum de înţelegere, semnat între FBI şi Serviciul prevenirea şi combaterea spălării banilor al CNA

Un Memorandum de înţelegere a fost semnat astăzi între Serviciul prevenirea şi combaterea spălării banilor (SPCSB) al CNA şi Biroul Federal de Investigaţii al Statelor Unite ale Americii. Evenimentul a avut loc la Chişinău, la sediul CNA, iar acordul a fost semnat de şeful SPCSB Vasile ŞARCO şi Matthew S. Moon, şeful Secţiei Corupţie Publică şi Drepturi civile, subdiviziunea Investigaţii Criminale.

Documentul prevede cooperarea dintre servicii în domeniul schimbului de informaţii referitoare la prevenirea legalizării veniturilor infracţionale, finanţarea terorismului şi crimelor asociate cu acestea.

În conformitate cu legislaţia ţării sale, fiecare Parte va putea prezenta informaţii altei Părţi în mod spontan, dezvăluind, totodată, cauzele interpelării, dar şi scopurile în care se vor utiliza informaţiile obţinute. Folosirea informaţiei obţinute în excesul scopurilor indicate, va fi interzisă, excepţie făcând doar cazurile în care interpelantul primeşte acordul celeilalte părţi.

Potrivit Memorandumului, toate informaţiile oferite şi primite de către părţi trebuie să se păstreze în condiţii securizate pentru a se asigura utilizarea lor exclusiv în modul autorizat de tratate cu regim confidenţial.

Potrivit CNA, acordul intră în vigoare din data semnării.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus