Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.03.2017

Executivul a aprobat Conceptul tehnic al Sistemului informațional judiciar

La şedinţa de astăzi, Guvernul a aprobat Conceptul tehnic al Sistemului informațional judiciar, care are drept scop automatizarea și facilitarea procedurilor manuale de lucru din cadrul instanțelor de judecată.
 
Implementarea Sistemului va spori transparenţa instanţelor de judecată, va asigura securitatea informaţiilor și va fortifica capacităţile sistemului judecătoresc în combaterea corupţiei.
 
Proiectul prevede crearea unui sistem unic de documentare automatizată, evidenţă şi control a activităţii de gestionare electronică a dosarelor şi a altor materiale procesuale emise de instanţele naţionale de judecată sau recepţionate spre examinare în cadrul acestora.
 
Componentele de bază ale sistemului sunt Portalul Naţional al Instanţelor de Judecată, Soluţia informatică e-Dosar Judiciar, Soluţia informatică de înregistrare audio a şedinţelor de judecată și Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor. Acesta din urmă va asigura repartizarea automată aleatorie a dosarelor în instanță, eliminând posibilitățile de manipulare şi intervenţiile neautorizate asupra datelor din dosare, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus