Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-03-22/bijuterii-din-argint-i-alte-bunuri-nedeclarate-re-inute-de-vame-i-in-ultimele-24-de-ore-48065.html
Data: Mar 22, 2017 (18:04)

Bijuterii din argint și alte bunuri nedeclarate, reținute de vameși în ultimele 24 de ore

Angajații Serviciului Vamal au prevenit două tentative de plasare pe piață a bunurilor nedeclarate. Ambele cazuri au fost consemnate ieri, 21 martie 2017,  după ce verificările vameșilor au relevat prezența mai multor loturi de mărfuri în cantități comerciale, pentru care posesorii nu au putut prezenta acte de însoțire.

Prima reținere a avut loc pe aeroportul din Capitală, în cadrul verificărilor bagajelor pasagerilor cursei Moscova-Chișinău. Astfel, acționând în baza analizei de risc, inspectorii vamali au redirecționat valiza unui conațional, în vârstă de 58 de ani,  pe coridorul roșu de control.  În rezultatul verificărilor, vameșii au depistat în valiza acestuia 48 de articole de bijuterii din argint, fără acte de însoțire.

Cel de-al doilea caz a fost raportat de către inspectorii Echipelor Mobile, care au reținut ieri în proximitatea localității Recea din raionul Rîșcani, un lot de instalații sanitare care urmau a fi comercializate ilegal în piețele din municipiul Chișinău. Bunurile erau transportate de către un locuitor al Capitalei, în vârstă de 34 de ani.

Conform prevederilor legale, loturile depistate au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate ale Vămii în vederea continuării cercetărilor și aplicării sancțiunilor de rigoare.