Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.03.2017

Guvernul a instituit platforma permanentă de dialog cu societatea civilă

În urma finalizării procesului de selectare a membrilor Consiliului Naţional pentru Participare (CNP), pentru mandatul 2017-2019, au fost selectaţi 26 de membri, reprezentanţi ai grupurilor organizate ale societăţii civile.
 
CNP va avea rolul de a consolida platforma de comunicare cu societatea civilă în procesul de elaborare, implementare, monitorizare, evaluare şi actualizare a documentelor de planificare strategică.  Totodată, scopul instituţionalizării raporturilor dintre autorităţile publice centrale şi societatea civilă este de a dezvolta la nivel naţional un mecanism de promovare a participării organizaţiilor societăţii civile la procesul decizional - angajamente prevăzute în Planul Naţional de Acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.
 
În perioada 20 ianuarie - 20 februarie 2017, Cancelaria de Stat a desfăşurat concursul public de selectare a membrilor CNP.
 
Consiliului Naţional pentru Participare a fost instituit în baza Hotărârii Guvernului nr. 11 din 19.01.2010, modificat prin Hotărârea Guvernului nr. 1430 din 28 decembrie 2016, anunță un comunicat al executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus