Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-03-21/deputa-ii-din-comisia-politica-externa-i-integrare-europeana-efectueaza-o-vizita-de-lucru-la-kiev-48043.html
Data: Mar 21, 2017 (23:10)

Deputații din Comisia politică externă și integrare europeană efectuează o vizită de lucru la Kiev

Deputații din Comisia politică externă și integrare europeană efectuează o vizită de lucru la Kiev, în perioada 21-22 martie 2017.

Din delegația condusă de Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Valentina Buliga fac parte deputații Mihai Ghimpu, Alexandr Nesterovschi și Eugeniu Nichiforciuc, Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina.

Conform agendei vizitei, delegația Parlamentului Republicii Moldova va avea un șir de întrevederi la Rada Supremă a Ucrainei cu Președinta Comitetului pentru afaceri externe, Anna Hopko, Președinta interimară a Comitetului pentru integrare europeană, Maria Ionova, Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Moldova, Pavlo Ungurean. În cadrul întrevederilor vor fi discutate stadiul actual al relațiilor bilaterale moldo-ucrainene, aspectele privind cooperarea interparlamentară, inclusiv în cadrul organizațiilor regionale și internaționale, precum și dialogul Republicii Moldova și Ucrainei cu instituțiile UE.

Programul vizitei mai include discuții cu conducerea Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, precum și o întâlnire cu diaspora moldovenească din Kiev, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.