Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.03.2017

Andrei Galbur a avut întrevederi cu liderii celor mai influente centre analitice din Washington D.C.

La 20 martie a.c., cu prilejul vizitei sale de lucru în Statele Unite ale Americii, Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut întrevederi cu liderii celor mai influente centre analitice din capitala federală.

Ministrul Galbur a avut discuţii separate cu Preşedintele German Marshall Fund, Karen Donfried, Preşedintele Institutului Național Democratic, Kenneth Wollack, și Vicepreședintele executiv al Institutului Internațional Republican, Judy Van Rest.

În cadrul întrevederilor, s-a discutat despre importanța avansării Dialogului Strategic Republica Moldova – SUA, precum şi prioritatea Guvernului de asigurare a continuității implementării reformelor conform angajamentelor din Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

De asemenea, s-a vorbit despre importanța pe care o are societatea civilă în procesul de asigurare a bunei guvernări. Au fost remarcate consultările permanente ale Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova cu societatea civilă privind cele mai importante inițiative legislative.

Potrivit MAEIE, partenerii americani şi-au exprimat sprijinul pentru avansarea acestor obiective prin intermediul proiectelor și platformelor de discuţii oferite de GMF, NDI și IRI.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus