Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.03.2017

Audieri la Parlament: progrese și provocări în domeniul energetic

Audieri la Parlament: progrese și provocări în domeniul energetic

Implementarea legislației în domeniul energetic va fi discutată în cadrul unor audieri organizate la Parlament. La discuții vor participa reprezentanți ai Parlamentului, Ministerului Economiei, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, diplomați.

Audierile cu genericul ”Progres și provocări în implementarea cadrului legal în domeniul energetic” sunt organizate la inițiativa Președintelui Parlamentului Andrian Candu.

Raportorii vor prezenta informații despre transpunerea Pachetului legislativ energetic III și planul de acțiuni privind implementarea acestuia.

Ministerul Economiei se va referi la implementarea proiectelor de infrastructură energetică, achiziționarea energiei electrice la prețuri competitive și suportul necesar din partea Parlamentului pentru avansare. Totodată, ANRE va prezenta informații despre ajustarea tarifelor în contextul acoperirii costurilor și recuperării devierilor tarifare acumulate de către operatori. În cadrul audierilor va fi discutat și nivelul de pregătire a cadrului legal secundar pentru implementarea Legii privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile.

Audierile vor avea loc marți, 21 martie 2017, începând cu ora 11.00, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus