Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.03.2017

Consiliului Consultativ pentru IMM-uri s-a întrunit în prima ședință

Consiliului Consultativ pentru IMM-uri s-a întrunit în prima ședință

La Ministerul Economiei s-a desfășurat ședința de constituire a Consiliului Consultativ pentru IMM-uri, care are drept scop consolidarea dialogului public privat, dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, etc.
 
Potrivit viceprim-ministrului, ministru al Economiei, Octavian Calmîc, președintele Consiliului, acesta urmează să devină o platformă eficientă pentru consolidarea dialogului public-privat, să contribuie la examinarea proiectelor de acte legislative și normative aferente sectorului IMM-lor, monitorizeze implementarea programelor de stat pentru susținerea sectorului vizat, precum și să realizeze analiza competitivității dezvoltării sectorului IMM-urilor, etc.
 
”De asemenea Consiliul va înainta recomandări privind elaborarea, modificarea şi implementarea programelor şi politicilor de susținere a dezvoltării sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii în concordanță cu cerințele pieței unice şi necesitățile creșterii calității produselor, conform standardelor europene”, a subliniat ministrul Economiei.
 
Consiliul este format pe principii de paritate din 33 de membri, care reprezintă instituțiile statului (ministerele), autoritățile locale – CALM, Direcția economie Găgăuzia, ADR - urile, sectorul asociativ și privat.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, în cadrul ședinței a fost analizată situația actuală din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, tendințele de dezvoltare a domeniului dat, etc. În scopul eficientizării activității Consiliului a fost decis elaborarea unui plan de activitate pentru anul curent, care să includă acțiuni concrete pentru dezvoltarea sectorului IMM-urilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus