Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-03-16/procedura-de-licen-iere-ar-putea-fi-exclusa-pentru-unele-genuri-de-activitate-47955.html
Data: Mar 16, 2017 (19:24)

Procedura de licențiere ar putea fi exclusă pentru unele genuri de activitate

Pentru trei genuri ale activității de întreprinzător ar putea fi exclusă reglementarea prin licențiere. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, astăzi, modificări în acest sens.

Potrivit proiectului, activitatea burselor de mărfuri, cea de confecţionare şi distrugere a ştampilelor, precum și cea de depozitare a cerealelor cu eliberarea certificatelor de depozit nu va fi reglementată prin licențiere, deoarece generează necesitatea de actualizare a listei actelor permisive. Astfel, Guvernul, în termen de trei luni de la data intrării în vigoare a modificărilor va aduce actele normative în concordanţă cu noile prevederi.

În aceeași ședință, deputații au aprobat, în lectura a doua, amendamente la completarea bugetului de stat pentru anul curent. Noile prevederi oferă Inspectoratului Fiscal de Stat împuterniciri de a aplica sancțiuni agenților economici care nu respectă prețul minim și maxim (reglementat în legislație) la comercializarea țigărilor, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.