Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.03.2017

Pavel Filip s-a întâlnit cu Ambasadorul Japoniei la Chișinău

Pavel Filip s-a întâlnit cu Ambasadorul Japoniei la Chișinău

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii. În cadrul dialogului, Premierul a transmis mulțumiri Guvernului de la Tokyo pentru suportul și asistența tehnică acordată Republicii Moldova în mai multe sectoare, printre care: sănătate, cultură, economie și mediu. Totodată, Pavel Filip a remarcat că Japonia este al treilea cel mai mare donator al țării noastre. „Am toată încrederea că odată cu deschiderea misiunilor diplomatice, relațiile noastre vor deveni și mai dinamice. Vă mulțumesc pentru atitudinea și dinamismul de care dați dovadă personal în exercitarea mandatului de Ambasador”, a declarat Pavel Filip.
 
La rândul său, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova a transmis Premierului Pavel Filip un mesaj de felicitare din partea Prim-ministrului nipon cu prilejul marcării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale. De asemenea, diplomatul japonez a remarcat că asistența oferită Republicii Moldova vine să susțină eforturile de îmbunătățire a nivelului de trai al cetățenilor.
 
Oficialii au vorbit, de asemenea, despre dezvoltarea sectorului agricol din țara noastră. Ambasadorul Japoniei la Chișinău a menționat că pe 7 martie a.c., a fost semnat un Acord de grant, în valoare de aproximativ 5 milioane dolari SUA, pentru implementarea Proiectului „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova”. În context, Premierul Pavel Filip a accentuat că este foarte important ca agricultorii să utilizeze tehnica modernă în activitatea lor, pentru a asigura competitivitatea ramurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus