Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-03-16/consultari-politice-interministeriale-moldorom-ne-47969.html
Data: Mar 16, 2017 (20:35)

Consultări politice interministeriale moldo-române

Astăzi, la Chişinău a avut loc o nouă rundă de consultări politice interministeriale la nivel de viceministru/secretar de stat. Delegaţia moldovenească a fost condusă de viceministrul afacerilor externe şi integrării europene Lilian Darii, iar cea română de către secretarul de stat pentru afaceri strategice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României Dan Neculăescu.

În cadrul consultărilor, cei doi oficiali au făcut un schimb amplu de opinii pe întreg spectrul de chestiuni actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-române, în particular, pe subiecte ce ţin de dialogul politic bilateral, agenda europeană a Republicii Moldova, cooperarea în domeniul economic, promovarea proiectelor energetice, etc.

Viceministrul Darii a ţinut să mulţumească României şi cu acest prilej pentru sprijinul valoros acordat Republicii Moldova în spiritul parteneriatului strategic pentru integrarea europeană în vederea continuării parcursul european, reiterând, totodată, importanţa menţinerii acestuia şi pe viitor. În acest context, a fost confirmat interesul reciproc în organizarea la Chişinău a următoarei reuniuni a Comisiei mixte pentru integrare europeană, eventual în trimestrul doi al acestuia an.

Potrivit MAEIE, secretarul de stat Dan Neculăescu a reiterat disponibilitatea Bucureştiului de a sprijini în continuare Republica Moldova în implementarea reformelor prevăzute de acordul de asociere cu Uniunea Europeană şi depăşirea dificultăţilor cu care se confruntă, inclusiv prin definitivarea proiectelor de infrastructură şi de susţinere a populaţiei.

În cadrul consultărilor au fost abordate, de asemenea, teme legate de situaţia regională, mediul de securitate aferent Republicii Moldova şi dosarul transnistrean.