Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.03.2017

Pavel Filip: Publicarea raportului UE este un moment important și pozitiv pentru Republica Moldova

Pavel Filip: Publicarea raportului UE este un moment important și pozitiv pentru Republica Moldova

În cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului, Premierul s-a referit la raportul elaborat de Comisia Europeană și Serviciul European de Acțiune Externă, în perspectiva Consiliului de asociere UE – RM, care se va desfășura la data de 31 martie 2017.
 
Prim-ministrul a subliniat că raportul elaborat de UE confirmă faptul implementării în Republica Moldova a unei serii de reforme orientate spre lupta împotriva corupției, eficientizarea administrației publice, restabilirea echilibrul macroeconomic, precum și armonizarea legislaţiei naţionale în domeniul energiei electrice și a gazelor naturale cu acquis-ul comunitar.
 
Totodată, Pavel Filip a subliniat că elaborarea raportului accentuează prezența Republicii Moldova pe agenda UE și exprimă deschiderea Uniunii Europene de a susține și în continuare realizarea reformelor în țara noastră, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
„Publicarea raportului este un moment important și pozitiv pentru Republica Moldova. Ceea ce trebuie să reținem din această evaluare sunt nu doar aspectele critice, dar și concluziile în care se menționează că 2016 a fost un an al noilor începuturi, când s-a efectuat un lucru legislativ semnificativ”, a menționat șeful Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus