Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.03.2017

Oportunitatea renuntarii la impunerea taxelor vamale la exportul a 19 categorii de marfuri moldovenesti in Federatia Rusa, discutată de Pavel Filip cu Grigorii Karasin

Oportunitatea renuntarii la impunerea taxelor vamale la exportul a 19 categorii de marfuri moldovenesti in Federatia Rusa, discutată de Pavel Filip cu Grigorii Karasin

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin. În cadrul discuţiilor, au fost abordate probleme ce ţin de consolidarea şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale.
 
Oficialii au remarcat dinamica ascendentă a dialogului politic la toate nivelurile. Pe parcursul anului trecut,  Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin şi Prim-ministrul Dmitrii Medvedev, au avut loc întrevederi între miniştrii de Externe din cele două ţări, iar în noiembrie 2016,  la Moscova, s-a desfăşurat şedinţa Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică.
 
Prim-ministrul Pavel Filip a reiterat interesul Republicii Moldova pentru consolidarea şi aprofundarea colaborării cu Federaţia Rusă în diverse sfere, inclusiv în domeniul comercial-economic. În context, Premierul a menţionat decizia părţii ruse de a permite la 7 întreprinderi moldoveneşti să exporte producţia vinicolă pe piaţa Federaţiei Ruse, exprimându-şi speranţa că această listă va fi extinsă, iar în cel mai apropiat timp criteriul selectiv în acordarea permisiunilor de export va fi abolit. Totodată, şeful Executivului s-a referit la oportunitatea renunţării la impunerea taxelor vamale la exportul a 19 categorii de mărfuri moldoveneşti în Federaţia Rusă.
 
În altă ordine de idei, Pavel Filip a apreciat decizia părţii ruse privind amnistia migraţională pentru cetăţenii Republicii Moldova.
 
Şeful Executivului s-a referit şi la oportunitatea  impulsionării dialogului interparlamentar, inclusiv în cadrul grupurilor parlamentare de prietenie.
 
La rândul său, viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin, a confirmat interesul părţii ruse pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale moldo-ruse în beneficiul cetăţenilor celor două ţări.
 
O atenţie aparte în cadrul întrevederii a fost acordată soluţionării problemei transnistrene. Premierul a accentuat importanţa soluţionării unor probleme concrete cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea consolidării încrederii şi atingerii unor înţelegeri strategice.
 
Oficialii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul social şi umanitar-cultural, anunță un comunicat al guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus