Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.03.2017

Monede din aur, vechi de până la 150 de ani, descoperite pe aeroportul din Capitală

Un cetățean francez, în vârstă de 52 de ani, este cercetat penal pentru contrabandă cu obiecte de valoare istorico-culturală, în valiza acestuia fiind depistate 36 de monede din aur, care nu au fost declarate organului vamal conform prevederilor legale.

Monedele, care datează din perioada anilor 1864 – 1949, au fost descoperite astăzi, în jurul orei 11:00, în cadrul formalităților de control al bagajelor pasagerilor cursei Chișinău-Paris. În rezultatul verificărilor uneia dintre genți, vameșii, în comun cu polițiștii de frontieră, au depistat 36 de monede din aur (34 bucăți cu nominalul de 20 CHF și 2 bucăți cu nominalul de 10 CHF), cu greutatea totală de circa 226 grame.

Cercetările sunt continuate de către subdiziunile specializate ale Serviciului Vamal, pe cazul dat fiind intentat un dosar penal conform art. 248 alin. (5) lit. d) al CP al RM ”Contrabanda”, care prevede pedeapsă sub formă de privaţiune de libertate de la 3 la 10 ani. Persoana a fost reținută pe un termen de 72 de ore, urmând a fi stabilite toate circumstanțele producerii respectivei infracțiuni.

Conform procedurii, monedele urmează a fi transmise pentru expertiză Muzeului Național de Istorie a Moldovei, anunță Serviciul Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus