Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.03.2017

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Directorul executiv al FMI

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Directorul executiv al FMI

Președintele Parlamentului Andrian Candu s-a întâlnit cu Directorul executiv la consiliul executiv al Fondului Monetar International (FMI), Anthony de Lannoy.

Andrian Candu a reiterat hotărârea fermă a Republicii Moldova de a implementa programul de reforme economice agreat cu FMI.
 
„Acordul cu FMI este foarte important pentru noi, deoarece consolidează relațiile dintre Republica Moldova şi partenerii de dezvoltare. Acest acord înseamnă reîntoarcerea încrederii partenerilor străini față de Republica Moldova, dar şi o agendă ambițioasa de reforme asumate”, a spus Andrian Candu.
 
La rândul său, Directorul executiv al FMI a salutat reformele promovate de Guvernare în domeniul bancar, eforturile de reformare a justiţiei şi măsurile anticorupţie promovate în ultimul an.
 
Interlocutorii unanim au declarat că programul cu FMI asigură nu doar acces la asistență financiară, dar reprezintă şi o platformă bună pentru promovarea reformelor, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus