Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.03.2017

Pavel Filip: Deschiderea pe care o avem din partea FMI merită a fi apreciată

Pavel Filip: Deschiderea pe care o avem din partea FMI merită a fi apreciată

Premierul Pavel Filip, în debutul ședinței de astăzi a Guvernului, a transmis mulțumiri echipei de negociatori a Fondului Monetar Internațional pentru eforturile și constructivismul de care au dat dovadă pe parcursul misiunii de evaluare a implementării Acordului Republicii Moldova cu FMI.
 
„Ne bucurăm de atitudinea binevoitoare și de rezultatele pozitive care au fost remarcate. Astăzi vreau să aduc mulțumiri, în primul rând, celor din echipa Fondului Monetar Internațional pentru că atâta deschidere cât o avem din partea Fondului merită să fie apreciată. S-a muncit și zi și noapte, în sensul direct al cuvântului, dat fiind decalajul de fus orar cu Washington-ul”, a spus Prim-ministrul.
 
Totodată, Pavel Filip a apreciat implicarea autorităților de la Chișinău în acest exercițiu, menționând că aceasta a dus, într-un final, la un rezultat pozitiv al evaluării.
 
„Aduc mulțumiri și colegilor de la Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei, Banca Națională și Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale pentru conlucrare, pentru că am reușit să avem o înțelegere foarte bună la nivel de echipe”, a menționat Pavel Filip.
 
Șeful Executivului a subliniat că speră ca Acordul la nivel de personal care a fost coordonat va fi aprobat la bordul FMI până la sfârșitul lunii martie, iar în luna aprilie Republica Moldova va primi deja mijloacele financiare conform acestei înțelegeri, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus