Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.03.2017

Ministrul Meleșcanu: Dezvoltarea relațiilor cu Republica Moldova constituie o prioritate de prim rang a politicii externe a României

Ministrul Meleșcanu: Dezvoltarea relațiilor cu Republica Moldova constituie o prioritate de prim rang a politicii externe a României

Dezvoltarea relațiilor cu Republica Moldova constituie o prioritate de prim rang a politicii externe a României, a reiterat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, cu ocazia unei întrevederi avute miercuri cu ambasadorul Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, informează MAE român.

Ministrul Meleșcanu a evocat, în acest cadru, importanța continuării procesului de reforme și de modernizare în beneficiul tuturor cetățenilor Republicii Moldova și în parametrii conveniți cu Uniunea Europeană, potrivit Acordului de Asociere, precum și cu Fondul Monetar Internațional.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, eliberarea, la 27 februarie, a celei de-a doua tranșe în valoare de 50 de milioane de euro din împrumutul rambursabil în valoare de până la 150 milioane de euro reprezintă un demers prin care se reconfirmă sprijinul Guvernului României pentru Republica Moldova. În același timp, însă, continuă să fie esențial angajamentul Chișinăului pentru consolidarea și intensificarea procesului de reforme, precizează sursa citată.

În cadrul întâlnirii a fost evocată, totodată, atenția prioritară acordată proiectelor de interconectare a rețelelor energetice — gaz și energie electrică — și de transport — rutier, feroviar, aerian, naval — dintre România și R. Moldova.

Nu în ultimul rând, întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a agendei bilaterale a contactelor pentru perioada următoare, precum și stadiul și perspectivele procesului de reglementare a conflictului transnistrean, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus