Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.03.2017

Igor Dodon a anunțat despre aplicarea amnistiei migraționale de către autoritățile Federației Ruse pentru mai multe categorii de migranți moldoveni

Igor Dodon a anunțat despre aplicarea amnistiei migraționale de către autoritățile Federației Ruse pentru mai multe categorii de migranți moldoveni

Președintele țării a declarat că ridicarea interdicțiilor de intrare în Federația Rusă pentru mai multe categorii de cetățenii moldoveni este doar unul dintre rezultatele vizitei sale la Moscova.

”Ieri, demnitarii ruși au decis să aplice o amnistie migrațională cetățenilor moldoveni. Mai exact, moldovenilor le vor fi ridicate interdicțiile de intrare în Federația Rusă care le-au fost aplicate mai devreme, inclusiv în cazul persoanelor care au săvîrșit contravenții administrative. Nu vor putea fi amnistiați migrațional și nu vor avea acces pe teritoriul Federației Ruse doar persoanele care au intentate dosare penale în Rusia”, a declarat Igor Dodon.

În acest context, șeful statului a anunțat că cele circa 250 000 de persoane care au depășit regimul de ședere, dar încă se află pe teritoriul Federației Ruse, se pot adresa Secției locale a Direcției principale pentru probleme migraționale a MAI al FR cu o cerere în vederea legalizării aflării lor pe teritoriul Federației Ruse. Șeful statului a menționat că în toate regiunile Rusiei deja au fost transmise astfel de indicații. Totodată, Președintele țării a accentuat că acest drept poate fi exercitat doar pînă pe data de 20 martie, curent.

În această ordine de idei, Igor Dodon a menționat că MAI al Federației Ruse a remis către Serviciul de Grăniceri rus lista a 17 500 de cetățeni moldoveni care acum se află în afara teritoriului Federației Ruse și au interdicția de a intra în Rusia, de asemenea, să le fie retrase interdicțiile. Aceste 17 500 de persoane, sînt cetățeni care au căzut sub incidența alineatului 4 și 8 al articolului 26 a Legii federale nr. 114 a Federației Ruse. Lista nominală a persoanelor va fi făcută publică pînă  la sfîrșitul săptămînii curente.

Președintele țării a îndemnat cetățenii Republicii Moldova să profite de această oportunitate și să se adreseze la secțiile sus-menționate pentru a-și ridica interdicțiile, să nu încalce legislația Federației Ruse și să reprezinte destoinic Republica Moldova, în toate acțiunile lor.

În final, Igor Dodon a mulțumit colegilor din Federația Rusă pentru acest gest generos, și personal președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, menționînd că acesta este doar este un prim pas, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus