Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-03-01/cabinetul-de-mini-tri-a-aprobat-proiectul-legii-muzeelor-care-are-drept-scop-modernizarea-i-eficient-47741.html
Data: Mar 1, 2017 (20:20)

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul Legii muzeelor, care are drept scop modernizarea și eficientizarea activităţii muzeelor din Republica Moldova

Documentul reglementează înființarea și clasificarea muzeelor, patrimoniul muzeal, baza tehnico-materială și finanțarea instituţiilor muzeale. Totodată, în scopul monitorizării eficiente a activităţii muzeale, a fost introdusă procedura de acreditare, reorganizare și lichidare a muzeelor.
 
Proiectul prevede crearea unui Centru metodic în domeniul muzeografiei, care va acorda asistență instituțiilor de profil. De asemenea, Ministerul Culturii va colabora cu Ministerul Educației în vederea pregătirii specialiștilor în domeniu, precum și pentru plasarea programelor educaționale ale muzeelor în curriculumul școlar.
 
Legea muzeelor a fost elaborată în scopul executării angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, precum și în conformitate cu Strategia de Dezvoltare a Culturii „Cultura 2020”, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.