Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.02.2017

Moldova și Estonia își consolidează relațiile bilaterale

Moldova și Estonia își consolidează relațiile bilaterale

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Estonia, Sven Mikser, aflat în vizită oficiala în Republica Moldova, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

În cadrul discuției au fost abordate subiecte actuale de pe agenda relațiilor bilaterale, inclusiv implementarea agendei de reforme a Executivului de la Chişinău. Totodată, cei doi oficiali au discutat despre perspectiva dezvoltării strategice a Parteneriatului Estic, în contextul Summitu-lui organizaţiei din noiembrie 2017, dar şi despre obiectivele noi trasate în vederea extinderii și aprofundării cooperării în cele mai diverse domenii: comunicarea strategică, transferul de experienţă în sistemul sănătăţii, dezvoltarea rurală, cooperarea în domeniul agriculturii.

Premierul Pavel Filip a menţionat aportul considerabil al Estoniei în sprijinul reformelor promovate de Guvern. „Implementarea reformelor se măsoară prin rezultate, nu prin declaraţii, iar reperele preluate de la Ţările Baltice, în special de la Estonia, ne dau asigurări că Republica Moldova urmează calea integrării europene. Mă refer aici la  reforma sistemului de pensii, reforma administraţiei publice, dar şi alte subiecte de interes comun”, a spus Pavel Filip.

La rândul său, oficialul european a reiterat susţinerea Estoniei pentru agenda europeană a ţării noastre, subliniind colaborarea de succes dintre cele două state în domeniul sănătăţii, al justiţiei şi al guvernării electronice. „Este foarte important să rămânem angajați în procesul de implementare a reformelor şi continuarea parcursului european al Republicii Moldova, iar relațiile de cooperare dintre țările noastre rămân o prioritate ”, a declarat Sven Mikser.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus