Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.02.2017

Andrei Galbur a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Estonia, Sven Mikser

Andrei Galbur a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Estonia, Sven Mikser

Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, l-a primit astăzi, 27 februarie a.c., pe Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Estonia, Sven Mikser, aflat într-o vizită oficială la Chişinău.

Cu prilejul întrevederii, părţile au confirmat disponibilitatea reciprocă de a promova şi în continuare proiectele de asistenţă iniţiate în Republica Moldova în domenii importante precum guvernarea electronică, comunicarea strategică, transferul de experienţă în sistemul sănătăţii, dezvoltarea rurală, ş.a..
Cei doi miniştri au făcut un schimb de păreri pe marginea dezvoltării strategice a Parteneriatului Estic, în perspectiva Summitu-lui organizaţiei din noiembrie 2017 şi au pus în discuţii stadiul de implementare a agendei de reforme a Republicii Moldova. Ministrul eston de externe a reiterat, cu această ocazie, susţinerea acordată de ţara sa parcursului european al Republicii Moldova.

Potrivit MAEIE, vizita ministrului eston are loc la invitaţia ministrului de externe, Andrei Galbur, inclusiv în contextul preluării de către Estonia a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în a doua jumătate a anului curent.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus