Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.02.2017

UNECE a prezentat studiul privind depășirea barierelor procedurale și de reglementare în calea comerțului

UNECE a prezentat studiul privind depășirea barierelor procedurale și de reglementare în calea comerțului

Depășirea barierelor procedurale și de reglementare în calea comerțului, identificate de experții Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE) în cadrul unui studiu specializat, au fost discutate în cadrul unei reuniuni, organizate de Ministerul Economiei pentru agenții economici din întreaga țară, inclusiv din partea stângă a Nistrului. 
 
Potrivit șefei Direcție Generală Cooperare Economică Internațională, Mihaela Gorban, discuțiile s-au axat pe cele cinci domenii de fond, abordate în cadrul studiului - facilitarea comerțului, reglementările tehnice, politicile de standardizare, evaluarea conformității și metrologie, logistică și transportul. ”Accentul a fost pus pe extinderea și fundamentarea recomandărilor, atât pe măsuri imediate, cât și pe termen lung, pentru eliminarea barierelor de reglementare și procedurale identificate în cadrul studiului. Recomandările au drept scop punerea în aplicare a strategiei de dezvoltare a țării și angajamentele Republicii Moldova, asumate în cadrul Acordului OMC privind facilitarea comerțului”, a specificat Gorban.
 
În cadrul reuniunii agenții economici din partea stângă a Nistrului au înaintat un șir de propuneri, care se vor reflecta în versiunea finală a studiului, ce urmează sa fie prezentat statelor membre UNECE în luna aprilie, la Geneva, în cadrul sesiunii anuale a Comitetului de coordonare privind capacitatea de comerț și standarde.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, experții UNECE au menționat vor acordat în continuare tot suportul Guvernului Republicii Moldova pentru a pune în aplicare recomandările identificate în cadrul studiului, inclusiv la compartimentul mobilizarea resurselor și atragerea partenerilor internaționali de dezvoltare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus