Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.02.2017

Noua lege privind Serviciul Vamal, susținută de către Comisia parlamentară de profil

Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a avut ieri o întrevedere cu Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică (CSNAOP)  a Parlamentului Republicii Moldova, Roman Boțan, în cadrul căreia au fost discutate mai multe subiecte privind activitatea vamală.

Discuțiile au vizat preponderent raportul de activitate al autorității vamale pentru anul precedent, precum și oportunitatea adoptării de către Legislativ a noului proiect de lege cu privire la Serviciul Vamal, modificare care se înscrie în agenda de reformare a instituției.

În acest context, Președintele CSNAOP și-a exprimat aprecierea pentru evoluția înregistrată în procesul de reformare a instituției, precizând că rezultatele obținute relevă depunerea unor eforturi considerabile în vederea respectării angajamentelor asumate.

La rândul său, Vitalie Vrabie a menționat că Serviciul Vamal va continua să identifice și să promoveze noi inițiative menite să eficientizeze activitatea vamală, astfel încât instituția pe care o conduce să devină un exemplu de bune practici și un garant al securității economice a statului. ”Exigențele actuale ne impun să adoptăm o abordare pro-activă în tot ceea ce privește domeniul administrării vamale, inclusiv prin perfecționarea permanentă a cadrului legal care reglementează activitatea vamală. Iată de ce, consider absolut necesară aprobarea proiectului de lege cu privire la Serviciul Vamal, prevederile căruia sunt aliniate standardelor internaționale în domeniu”, a declarat șeful Serviciului Vamal.

Menționăm că noul proiect de lege privind Serviciul Vamal a fost elaborat cu suportul experților EUBAM, fiind promovat și de către șeful acestei Misiuni. Elaborarea acestui proiect de lege a avut drept scop prioritar ajustarea cadrului legislativ la standardele internaționale în domeniul vamal, acțiuni care derivă inclusiv din angajamentele asumate în cadrul Acordului de Asociere RM-UE, în special la capitolul DCFTA.

Proiectul a fost supus consultărilor publice, precum și expertizei juridice și anticorupție.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus