Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.02.2017

Igori Dodon va efectua o vizită de lucru la Moscova în a doua jumătate a lunii martie

Igori Dodon va efectua o vizită de lucru la Moscova în a doua jumătate a lunii martie

Igor Dodon a prezidat o ședință de lucru cu privire la elaborarea și aprobarea Regulamentului de funcționare a Consiliului Economic de pe lîngă Președintele Republicii Moldova.
 
În cadrul ședinței au fost examinate sute de propuneri din partea agenților economici, asociațiilor profesionale, organizațiilor de experți, a patronatelor cu privire la Regulamentul, componența și activitatea Consiliului economic. A fost agreată versiunea finală a Regulamentului Consiliului și componența acestuia care vor fi publicate în cel mai scurt timp.

Totodată a fost examinată invitația privind organizarea unui forum între reprezentanții mediului de afaceri din Moldova și Rusia, ce a parvenit în adresa președinției din partea Uniunii Antreprenorilor din Federația Rusă ”Delovaia Rossia”.

Organizația respectivă întrunește antreprenori din 77 de regiuni ale Federației Ruse, 30 de comitete și 86 diviziuni de ramură, care activează în mai multe sfere ale economiei ruse, cum ar fi cea a construcțiilor, industria ușoară, agricultură, sfera serviciilor financiare, tehnologia informației și multe altele. Cele mai importante întreprinderi din diferite sectoare din Federația Rusă și-au arătat interesul și disponibilitatea pentru a participa la un astfel de forum.

În cursul ședinței s-a convenit că vizita în Federația Rusă va avea loc în a doua jumătate a lunii martie, curent. În delegația moldovenească, pe lîngă reprezentanții consiliului Economic, vor fi incluși și alți  antreprenori din Republica Moldova interesați, pentru a discuta și examina potențialul investițional, posibilitățile de parteneriat în interesul ambelor părți, încheierea unor acorduri de colaborare de lungă durată, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus