Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.02.2017

Delegația Parlamentului participă la Reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE

Delegația Parlamentului participă la Reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la Reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE. Evenimentul are loc la Viena, în perioada 23-24 februarie 2017.

Delegația parlamentară este condusă de deputatul Sergiu Sîrbu, șeful delegației Parlamentului la AP OSCE. Din componența delegației mai fac parte deputații Ion Casian și Anatolie Gorilă.

Pe parcursul Reuniunii, parlamentarii moldoveni vor participa la ședințele celor trei Comitete generale ale AP OSCE – Comitetul general pentru democrație, drepturile omului și chestiuni umanitare, Comitetul general pentru afaceri economice, știință, tehnologie și mediu ambiant, Comitetul general pentru afaceri politice și securitate, precum și la Sesiunea comună a acestor trei Comitete. În cadrul sesiunii vor fi audiate rapoartele misiunilor AP OSCE de observare a alegerilor, inclusiv raportul de observare a alegerilor prezidențiale din Republica Moldova din anul 2016.

În cadrul Reuniunii se vor adresa parlamentarilor participanți un șir de oficiali europeni: Președinta Consiliului Național al Republicii Austria, Doris Bures, Președinta Adunării Parlamentare a OSCE, Cristine Muttonen, Președintele în exercițiu al OSCE și Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Austria, Sebastian Kurz, alți oficiali.  

Adunarea Parlamentară a OSCE este constituită din reprezentanții parlamentelor tuturor statelor membre ale OSCE şi constă, în prezent, din 323 parlamentari, reprezentând 56 de ţări.

Delegaţia Parlamentului Republicii Moldova participă activ la reuniunile de iarnă şi de vară ale acestei organizaţii, prezentând poziţia Parlamentului pe marginea mai multor probleme de interes sporit pentru țara noastră, inclusiv în privința reglementării conflictului transnistrean, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus