Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.02.2017

Vinieta poate fi procurată online

Vinieta poate fi procurată online

Începând de astăzi, 20  februarie 2017, șoferii cu mașinile înmatriculate în străinătate care vor să intre pe teritoriul Republicii Moldova pot procura vinieta online pe portalurile www.vinieta.gov.md , sau evinieta.gov.md. Serviciul este gratuit și disponibil începând cu ora 24:00. De asemenea, serviciul poate fi achitat la oricare filială a Moldova Agroindbank, unde se va încasa un comision de 7 lei, sau 1,5% din valoarea vinietei.

Menționăm că pe parcursul săptămânii trecute, la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a avut loc o ședință, în cadrul căreia serviciul de procurare electronică a vinietei a fost testat chiar de Ministrul Iurie Chirinciuc. Oficialul a vrut să se convingă personal că cele două portaluri de procurare online a vinietei - vinieta.gov.md și evinieta.gov.md sunt funcționale, prin simularea procurării unui astfel de certificat. După ce a completat formularul de pe site și a  introdus datele cardului bancar, acesta a primit fișierul electronic care confirma efectuarea plății, dar și termenul pentru care a fost procurată vinieta. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a salutat eficacitatea noului serviciu și s-a arătat mulțumit că într-un termen foarte scurt a fost creat serviciul respectiv.

La ședință a fost prezent și directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie. Oficialul a dat asigurări că vameșii sunt pregătiți pentru a verifica șoferii dacă dețin sau nu vinieta, și chiar, vor fi instruiți cum activează noul serviciu. Verificarea confirmărilor care atestă achitarea vinietei va fi efectuată de către Serviciul Vamal, doar la ieșirea din Republica Moldova, în timp ce pe teritoriul țării, această competență le revine Inspectoratului Național de Patrulare, dar  și echipelor mobile ale Serviciului Vamal. 

Amintim că începând cu 1 aprilie 2017, competența de colectare a taxei pentru vinietă revine Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. 

Potrivit Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, costul vinietei cu termenul de 7 şi 15 zile este de 4 şi, respective, 8 euro, pentru 30 de zile – 16 euro, 90 de zile – 45 euro, 180 de zile - 85 de euro.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus