Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.02.2017

Prima întrunire a Comitetului de coordonare a proiectului PNUD

Prima întrunire a Comitetului de coordonare a proiectului PNUD

Prima întrunire a Comitetului de coordonare a proiectului PNUD „Consolidarea guvernării parlamentare în Moldova” a fost organizată astăzi cu participarea președintelui Parlamentului Andrian Candu. La ședință au mai participat reprezentanții PNUD, ai societății civile și ai ambasadei Suediei, țară care finanțează proiectul.

Președintele Parlamentului a salutat proiectele de promovare a politicilor de gen, a cooperării cu societatea civilă, a planului Anti-corupție, precum și susținerea acordată în crearea unor mecanisme de facilitare a dialogului cu autonomia Găgăuză și regiunea Transnistreană. Totodată, Andrian Candu a anunțat că Parlamentul contează mult pe finisarea cu succes a unei noi pagini web oficiale, elaborate cu suportul PNUD.

Stefan Liller, reprezentant rezident adjunct al PNUD, a încurajat implicarea Parlamentului în elaborarea Strategiei de Dezvoltare Moldova 2030 și a salutat implicarea legislativului în proiecte de sensibilizare a unor probleme globale. În particular a fost menționată campanie anti-violență susținută de Parlament, inclusiv prin iluminarea edificiului.

Programul PNUD ”Consolidarea Guvernării Parlamentare în Moldova” este implementat în perioada 2016-2019. Scopul Programului este dezvoltarea capacității Parlamentului în armonizarea legislației cu cea din UE și agenda ODD (Obiectivele de Dezvoltare Durabilă), precum și a capacității de control parlamentar asupra implementării reformelor. Programul pentru Parlament este finanțat de Guvernul Suediei și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova. Proiectul este aliniat conceptului global PNUD de consolidare instituțională a parlamentelor naționale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus