Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.02.2017

Dosarul „ASITO”: Manager condamnat, milioane de lei restituiţi

Dosarul „ASITO”: Manager condamnat, milioane de lei restituiţi

Managerul financiar adjunct al Companiei Internaţionale de Asigurări (CIA) „ASITO” SA a fost condamnat la 12 ani închisoare şi obligat să restituie companiei de asigurări prejudiciul integral cauzat prin infracţiune, în sumă de peste 3 milioane de lei.

Verdictul a fost dictat de magistraţi după ce Procuratura Anticorupţie a demonstrat culpa managerului de comiterea tentativei de delapidare a averii întreprinderii şi spălarea banilor, ambele infracţiuni săvîrşite în proporţii deosebit de mari.

Amintim că, managerul financiar adjunct al instituţiei a fost reţinut în vara anului trecut.

Potrivit materialelor acumulate s-a constatat că, urmărind scopul delapidării mijloacelor financiare ale instituţiei, inculpatul a intenţionat să sustragă 9 500 000 de lei din conturile întreprinderii, invocînd o datorie fictivă a ASITO faţă de unii agenţi economici.

Astfel, falsificînd un contract, prin care CIA „Asito” SA ar fi garantat achitarea datoriilor unei companii, inculpatul a reuşit să transfere de pe conturile ASITO pe cele ale agentului economic 3 290 000 lei. În continuarea intenţiei de însuşire şi legalizare a mijloacelor financiare, acesta a organizat încheierea unui contract fictiv dintre agentul economic menţionat şi o companie off-shore, care presupunea achiziţionarea unui utilaj specializat cu 564 340 dolari. În temeiul acestui contract, inculpatul a convertit suma de 3 290 000 lei în dolari SUA şi a transferat-o integral pe conturile bancare deschise în Federaţia Rusă. După această schemă, inculpatul intenţiona să sustragă 9 500 000 lei, anunță Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus