Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.02.2017

Arhitect-șef, reținut de DGT Nord a CNA fiind bănuit de corupere pasivă

Arhitectul-șef al unui raion din nordul țării a fost reținut de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă.

Potrivit denunțătoarei, bărbatul ar fi pretins și primit mijloace bănești în sumă de 1200 de euro pentru perfectarea și semnarea documentelor necesare pentru efectuarea lucrărilor de construcție a unei case de locuit, inclusiv elaborarea documentației de proiect în acest sens. Aceasta s-ar fi întâmplat în perioada august - septembrie 2013. Ulterior, însă, motivând că pentru perfectarea actelor mai este nevoie de timp, acesta ar fi pretins încă 200 de euro pentru a grăbi semnarea și eliberarea actelor propriu-zise. 

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, suspectul a fost prins în flagrant delict după primirea banilor transmiși sub controlul CNA. Acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reținut pe un termen de  72 de ore. În privința lui urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

Un dosar penal a fost pornit pe acest caz în temeiul art. 324 alin. (2) lit. c) Cod Penal al Republicii Moldova.

Pentru acest gen de infracțiune, Codul Penal al Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus