Trimite e-mail | Printeaza
Social
13.02.2017

Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat Planul audierilor pentru semestrul I al anului 2017

Pe parcursul lunii februarie, membrii Comisiei vor audia informații despre situația din domeniul sănătății mintale, problema suicidului, precum și reglementarea cadrului normativ al activității psihologice.

Informații despre incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități și implementarea Programului național strategic în domeniul securității demografice a Republicii Moldova în perioada 2011 – 2015 vor fi prezentate de autorități la audierile din luna martie. Deputații din Comisia protecție socială, sănătate și familie vor mai desfășura audieri cu privire la sistemul de pensionare, precum și activitatea și finanțarea serviciilor sociale în Republica Moldova.

În luna aprilie, în atenția Comisiei vor fi subiectele privind reglementarea pieței farmaceutice în Republica Moldova și accesul populației la medicamente.

Pe parcursul lunii mai, Comisia protecție socială, sănătate și familie va examina informațiile referitoare la implementarea legislației privind controlul tutunului, precum și modelele în controlul tuberculozei centrate pe pacient.

Informațiile despre noile modalități de salarizare a lucrătorilor din sistemul de sănătate, executarea bugetului asigurărilor sociale de stat și al fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2017 vor fi prezentate de către autorități membrilor Comisiei pe parcursul lunii iunie, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus