Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.02.2017

Pavel Filip s-a întâlnit cu vicepreşedintele „Gazprom”, Valerii Golubev

Pavel Filip s-a întâlnit cu vicepreşedintele „Gazprom”, Valerii Golubev

Prim-ministrul Pavel Filip a avut în dimineaţa zilei de astăzi o întrevedere cu vicepreședintele Consiliului de Administrație „Gazprom”, Valerii Golubev.
 
Oficialii au discutat despre situaţia curentă în domeniul livrării de gaze naturale în ţara noastră de către concernul rus şi posibilităţile de dinamizare a cooperării bilaterale pe acest sector. Astfel, Premierul a menţionat că Republica Moldova a reuşit în 2016 să achite toate cheltuielile curente la consumul de gaze naturale şi a subliniat importanţa negocierii unui acord privind restructurarea datoriilor acumulate anterior. Totodată, Pavel Filip a solicitat să fie examinată posibilitatea transferării datoriilor acumulate de regiunea transnistreană către SRL „Tiraspoltransgaz” şi ulterior către administraţia regiunii. La data de 1 ianuarie 2017, datoria pentru livrarea gazului în regiunea transnistreană era de 5790,9 milioane dolari SUA sau 88,6 % din datoria totală a SA „Moldovagaz”.
 
La rândul său, vicepreședintele Consiliului de Administrație „Gazprom” a salutat dinamica pozitivă înregistrată pe parcursul anului trecut şi a declarat că restructurarea datoriilor istorice poate fi realizată doar în condiţiile menţinerii achitării cheltuielilor curente în proporţie de 100 %. În acelaşi timp, Valerii Golubev a spus că solicitările Guvernului de la Chişinău urmează să fie examinate cu noua conducere a SA „Moldovagaz”.
 
De asemenea, în cadrul întrevederii, a fost prezentat candidatul propus de Ministerul Economiei pentru funcţia de Preşedinte al SA „Moldovagaz”, Vasile Botnari. În context, Premierul a menţionat că experienţa şi abilităţile domnului Vasile Botnari vor contribui benefic la dezvoltarea întregului sector, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus